«Έμεινα με την άρρωστη γυναίκα μου κι έλεγα θα καώ μαζί της»

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα της φωτιάς στο Μάτι

Με τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου να έχουν φτάσει τους 96, δε σταματούν να συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να γλιτώσουν από τις φλόγες. 

Ανάμεσά τους και ο κύριος Γιώργος, ο οποίος στα 81 του χρόνια πάλεψε τη μοιραία εκείνη μέρα να σώσει τη σύζυγό του που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. 

Στους 96 οι νεκροί στο Μάτι – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Σήμερα ανήμερα της Παναγίας, πήγε να προσκυνήσει στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο Μάτι και περιέγραψε όσα έζησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

«Πέντε η ώρα, πήρα την γυναίκα μου που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και την έβαλα στο αυτοκίνητο. Στα 200 μέτρα, δεν πήγαινε άλλο είχε κλείσει ο δρόμος. Εκεί, ήρθε ένα αυτοκίνητο πίσω από μένα και με τράκαρε με 100 χιλιόμετρα. Η κοπέλα που ήταν μέσα έχει 5 κατάγματα στα πλευρά της και η γυναίκα μου χτύπησε στο μάτι. Εγώ χτύπησα… Βγάλαμε την γυναίκα μου σέρνοντας και έσωσα και ένα κοριτσάκι 10 ετών που δεν είχε πού να πάει και το έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και το στείλαμε προς τη θάλασσα για να γλιτώσει… Μου έλεγε η οικιακή βοηθός: Φύγε να σωθείς και άσε την γυναίκα σου που δε μπορεί να περπατήσει. Και έλεγα εγώ: Δεν την αφήνω, θα καώ μαζί της! Στο μεταξύ εγώ είχα σπασμένο πόδι. Δεν είχα πατερίτσες, δεν είχα το πι, μπουσούλαγα και όπως ήμουν όρθιος, έβλεπα τη φωτιά που ερχόταν να με κάψει. Δε μπορούσα να ανασάνω… Μπήκαμε σε μια πολυκατοικία και εκεί σωθήκαμε».

Και τώρα, στα 81 του χρόνια, με δάκρυα στα μάτια λέει ότι έμεινε χωρίς σπίτι και τρώει από το συσσίτιο του στρατού. 

«Σήμερα, είμαι 81 ετών και τρώω συσσίτιο στο στρατό. Ο στρατός με συντηρεί. Μας προσφέρουν και φαγητό και ύπνο. Εγώ είμαι με σπασμένο πόδι με μπαστούνι περπατάω. Η γυναίκα μου, είναι καμένα τα πόδια της. Να την βάλετε να την δει η κυβέρνηση που δεν μερίμνησε για να μην καεί το Μάτι. Το Μάτι κάηκε άδικα», είπε, με τη φωνή του να σπάει από την οργή και τη θλίψη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top