Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει η ΠΟΕΔΗΝ

Κουνουπια, ιος δυτικού νειλου

Η ΠΟΕΔΗΝ  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ταχεία εξάπλωση του Ιου του Δυτικού Νείλου σε μεγάλο τμήμα της Αττικής, ενώ κατηγορεί ευθέως κυβέρνηση και Περιφερειάρχη, επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.  

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «πολλά είναι τα κρούσματα ασθενών που προσβλήθηκαν από τον Ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύθηκαν στα Δημόσια Νοσοκομεία. Από τη Δυτική Αττική μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευθεί περί τα 10 περιστατικά εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης πως «έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή αποτροπής μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου. Σε επιτήρηση και επιφυλακή έχουν τεθεί και περιοχές του Πειραιά όπως Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.α. Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από τα Δημόσια Νοσοκομεία ότι εμφανίστηκαν κρούσματα και σε περιοχές μέσα στην Αθήνα».

Η ομοσπονδία ανέδειξε ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό της ανεπάρκεια αίματος, «καθ’ ότι απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των άνω περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα στα Νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι αιμοδοσίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top