Τρία τα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Εκκενώθηκαν δύο χωριά, μία μονή και μία κατασκήνωση

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star από τη φωτιά στην Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στην Εύβοια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία πύρινα μέτωπα. 

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διρφύων - Μεσαπίων

Όλη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. 

Αυτή την ώρα οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει και οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε της Κυριακή το μεσημέρι κοντά στα χωριά Κοτοδεσπότι και Σταυρός. Οι αρχές εκκένωσαν για προληπτικούς λόγους το Κοντοδεσπότι και απομακρύνθηκαν συνολικά 500 άτομα. 

Το μέτωπο της φωτιάς διασπάστηκε και πλέον καίει σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, ενώ όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. 

Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί, ενώ στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόροα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου. 

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Δείτε ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα, 13 Αυγούστου, στην Εύβοια και την Αττική, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr).

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top