Μάτι: Έρχονται ποινικές διώξεις με ονοματεπώνυμο από Σεπτέμβριο

Σε συγκεκριμένα πρόσωπα επικεντρώνεται η έρευνα

Μάτι

Σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένα αδικήματα επικεντρώνεται η δικαστική έρευνα που διενεργούν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. 

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει στο παρελθόν, αυτή τη φορά θα υπάρξουν ονοματεπώνυμα. «Όσοι με τα λάθη και τις παραλείψεις τους οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας θα κληθούν να λογοδοτήσουν», λένε στην Real News.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κλήσεις των υπόπτων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα να ασκηθούν και ποινικές διώξεις, που  με τα έως τώρα δεδομένα θα είναι όχι κατά παντός υπευθύνου γενικά και αόριστα, όπως συνήθως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά κατά συγκεκριμένων ανθρώπων. 

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων, βάσει της δικής τους έρευνας αλλά και των μηνύσεων που κατατέθηκαν έως τώρα, έχουν μπει αδικήματα, όπως ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο, παράβαση καθήκοντος. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι περίπου 30 μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί τις δύο αυτές εβδομάδες που εξελίσσεται η δικαστική έρευνα έχουν συμπληρώσει αρκετά κενά του παζλ των ευθυνών.

Και αυτό που σημειώνεται με νόημα είναι πως κάποιος καλείται να καταθέσει ενόρκως, δε σημαίνει ότι στη συνέχεια δεν μπορεί να κληθεί ως ύποπτος, αν προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από μέρους του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top