Μάτι: Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής καταγγέλλει παραποίηση στοιχείων

Θα παραδοθούν στον εισαγγελέα που ερευνά τις ευθύνες για τη φωτιά

Για παραποίηση στοιχείων που θα παραδοθούν στον εισαγγελέα, ο οποίος ερευνά την εθνική τραγωδία από τη φωτιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου κάνει λόγο ο πρώην υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτης. 

Ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Πυροσβεστικής εν αποστρατεία, καταγγέλλει στην εφημερίδα «Έθνος» ότι γίνεται προσπάθεια παραποίησης των στοιχείων σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία μέρα στην Ανατολική Αττική.

«Έχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων , όπως για παράδειγμα οι ώρες ειδοποίησης και άφιξης στο συμβάν ή η μη αναγραφή αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων, παραδείγματος χάριν του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, όπως και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.  Επίσης γνωρίζω πως η ώρα άφιξης των ανωτάτων αξιωματικών στα συμβάντα δε δίνεται συνήθως δια του ασυρμάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για να μην εμφανιστούν αυτές στο καταγραφικό μηχάνημα σε ενδεχόμενη αναζήτηση ευθυνών», υποστηρίζει. 

Ο κ. Γκουρμπάτσης έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσα, ο οποίος είναι συνήγορος οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους στις φωτιές στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι. 

Όπως είπε, θα ζητήσει άρση απορρήτου κινητών τηλεφώνων στελεχών που επιχείρησαν το μοιραίο απόγευμα. 

«Θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα στοιχεία, όπως οι ώρες άφιξης αξιωματικών και οι ώρες ειδοποίησης, θα ζητηθούν να μας χορηγηθούν αρμοδίως δια του κ. Εισαγγελέα, από τον οποίο θα ζητήσουμε και την άρση των κινητών τηλεφώνων και των συνομιλιών όλων των επικεφαλής αξιωματικών του ΠΣ που κατά διαστήματα έφθασαν στον τόπο του συμβάντος και ανέλαβαν τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top