Τι είναι η Νόσος των Λεγεωνάριων – Ποια τα συμπτώματα

Μια ύπουλη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από πνευμονία, ειδικά το καλοκαίρι, έχουν ως βασικό αίτιο τη νόσο των λεγεωνάριων. Η ασθένεια αυτή είναι αρκετά επικίνδυνη και οδηγεί τον ασθενή στην εντατική.

ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΩΝ: ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 

Η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια ύπουλη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή ακόμα και στον θάνατο. Όταν ξεκινά μοιάζει με τη γρίπη καθώς τα συμπτώματα είναι:

  • Πονοκέφαλος
  • Μυϊκός πόνος
  • Ρίγη
  • Πυρετός
  • Βήχας
  • Δύσπνοια
  • Nαυτία, έμετος και διάρροια

Στη συνέχεια εξελίσσεται σε πνευμονία και οδηγεί τον πάσχοντα στο νοσοκομείο.

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Άκης Σακελλαρίου - Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της λεγεωνέλλας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Ο κόσμος έχει συνδέσει τη νόσο των λεγεωνάριων με τα κλιματιστικά και όχι άδικα.

Συνήθως το βακτήριό της λεγεωνέλλας, φωλιάζει σε πύργους ψύξης συστημάτων κλιματισμού μεγάλων χώρων ιδίως όταν έχουν μείνει για καιρό κλειστοί χωρίς την κατάλληλη συντήρηση. Ωστόσο οι ειδικοί επιμένουν πως δε μεταφέρεται από τα κλιματιστικά σπιτιού.

Το βακτήριο συναντάται κυρίως:

Σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, και σε χώρους όπου δεν έχει γίνει καλή συντήρηση σε πισίνες και spa.

Τα κρούσματα μπορούν να συνδεθούν με έναν ταξιδιώτη που κόλλησε σε έναν προορισμό. Μπορεί κάποιος να προσβληθεί από τη νόσο μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο. Υπάρχουν όμως και κρούσματα που δεν έχουν συγκεκριμένη πηγή μόλυνσης.

Πάντως αν γίνει αργά η διάγνωση και χαθεί χρόνος για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ο ασθενής μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στην εντατική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top