Στη θάλασσα πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

51 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τις οικογένειες των αγνοουμένων, με τις έρευνες πλέον να επικεντρώνονται στη θάλασσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στο Μάτι, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει κανένα νέα θύμα στη στεριά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταυτοποιήθηκαν άλλες τρεις σοροί: Νεκροί Σιαπκαρά, Σαρίεβα, Πολυπόρτης

Συγκλονιστικό βίντεο από το Μάτι: Άνθρωποι παλεύουν να σωθούν αγκαλιασμένοι

Το Σάββατο, ομάδα δυτών εντόπισε στα βράχια και στον βυθό στη θαλάσσια περιοχή της Λούτσας ρούχα ανθρώπων που έτρεξαν στη θάλασσα την ώρα της φωτιάς για να σωθούν. 

Στην περιοχή έσπευσε το λιμενικό για περαιτέρω έρευνα, ενώ η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών συνεχίζει να διενεργεί υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ατόμων στη θάλασσα. 

Η συγκεκριμένα ομάδα έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί στα 120 μέτρα και με τη χρήση συσκευών ανοιχτού και κλειστού κυκλώματος, αξιοποιεί τελευταίας τεχνολογίας scooter για την κάλυψη μεγαλύτερης επιφάνειας ανά κατάδυση, ειδικά συστήματα εντοπισμού αγνοουμένων και εξειδικευμένες τακτικές σάρωσης, μεγάλης έκτασης του βυθού. 

Επίσης στις έρευνες συμμετέχει ερευνητικό σκάφος με εξειδικευμένο sonar, ενώ μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη ομάδα έχει προγραμματίσει 67 καταδύσεις σε ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες. 

Άλλωστε είναι πολλές οι αναφορές ότι εκατοντάδες κόσμου αναζήτησαν σωτηρία στη θάλασσα και κολυμπούσαν έως και πέντε ή έξι ώρες μέχρι να τους περισυλλέξει κάποιο σκάφος. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχομένως πολλοί άνθρωποι να ξεψύχησαν μέσα στο νερό. 

51 σοροί έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το σκληρό έργο της ταυτοποίησης των σορών που εντοπίστηκαν στο Μάτι. 

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 51 σοροί, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88. 

Ενδεχομένως σήμερα, Κυριακή να ενημερωθούν οι συγγενείς για την ταυτοποίηση των σορών ακόμα πέντε με έξι προσώπων, ενώ η ειδική υπηρεσία της αστυνομίας εργάζεται ασταμάτητα για να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο της αναγνώρισης απανθρακωμένων νεκρών και οι συγγενείς να μπορέσουν να τους αποχαιρετήσουν. 

Ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο είναι αρκετά δύσκολες, με αποτέλεσμα η ταυτοποίηση μέσω γενετικού υλικού να μην αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα και οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως ο έλεγχος των οδοντιατρικών στοιχείων. 

Το Σάββατο αναγνωρίστηκαν οι σοροί του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα, της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά, του 66χρονου Μιχαήλ Πολυπόρτη και του 40χρονου Σπύρου Κάκαρη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top