Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα θύματα των πυρκαγιών

Δείτε αναλυτικά που μπορείτε να απευθυνθείτε

φωτιά αττική

Περ. Αττικής: Πού μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης οι πολίτες

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
•    Εμφιαλωμένα νερά
•    Χυμούς
•    Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
•    Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

Η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει πως δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Μαραθώνα (Λ. Μαραθώνος 196). Τηλέφωνα επικοινωνίας για να ρωτάτε τί είναι άμεσης ανάγκης: 22940- 91455, 99645, 92244.

 

Δήμος Αθηναίων: Στο 1595 οι πληροφορίες για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές
 

Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων είναι σε επιφυλακή προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα. 
Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα. 
Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422. 
Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργαζόμενων εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση 

Φάρμακα και τρόφιμα συγκεντρώνει ο δήμος Πειραιά

Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων  λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν,  φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

Ο δήμος Πετρούπολης συγκεντρώνει επίσης είδη πρώτης ανάγκης

 

Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Πληροφορίες παρέχονται στο 210 5212000 αλλά και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) 210 5212054.

Φωτό από το KEΕΛΠΝΟ τώρα όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές 

Τραπεζικός λογαριασμός για τους πληγέντες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
•    Πληροφορίες Λογαριασμού: 
•    ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
•    Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388
•    IBAN: GR6402602400000310201181388

Λογαριασμός για τους πληγέντες από το ΕΒΕΑ

Λογαριασμό στον οποίο καλεί τις 100.000 επιχειρήσεις - μέλη του να καταθέσουν χρήματα στους πληγέντες της πυρκαγιάς, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ή ακόμη και υπηρεσίες, άνοιξε το ΕΒΕΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο λογαριασμός είναι ο εξής:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235».

Η επικοινωνία με το ΕΒΕΑ όσων θέλουν να βοηθήσουν γίνεται στα τηλέφωνα 210-3382150, 210-3382334. Επιπλέον, επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές να επικοινωνήσουν με το ΕΒΕΑ στο 210-3622158, για την καταγραφή των ζημιών.

Στη διάθεση των πληγέντων από τις πυρκαγιές η Ευρωκλινική Παίδων

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής θέτει στην άμεση φροντίδα των πυρόπληκτων παιδιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές την Ευρωκλινική Παίδων.

 Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.ά., μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της κλινικής, στην οδό Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (μετρό Αμπελοκήπων).

Πληροφορίες παρέχονται στο 210 6416600. Όπως γίνεται γνωστό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως βρεφικές πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας καθώς και φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη όπως Fucidin και Betadine στην Αχαρνών 297, Αθήνα καθημερινά από τις 10 έως τις 8.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν βοηθώντας είτε υλικά είτε εθελοντικά μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2108655039.

Η Α.μ.Κ.Ε ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ήδη δίπλα στους πυρόπληκτους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, καθαρό ρουχισμό μέσω του προγράμματος Fabric Republic και ομάδα εθελοντών μέσω του  CONNECT ATHENS. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης

Οι οργανώσεις του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει από το πρωί τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η πρώτη διανομή θα γίνει μάλιστα σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα φορτηγό με νερά, ένα ακόμη με φάρμακα και τρόφιμα και ένα με είδη πρώτης ανάγκης.

Η παράδοση θα γίνει από στελέχη του κόμματος στο Δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ίδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα στην οποία έχουν μεταφερθεί πολλές οικογένειες. Τα φάρμακα θα παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας.

Επίσης, 12 πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες και ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας O.Φ.Κ.Α.Θ- είναι ήδη στην περιοχή και θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, με πρωτοβουλία της ΝΔ, πολυμελής ομάδα γιατρών υπό τον καθηγητή κ. Τάκη Σκανδαλάκη θα συνδράμουν από αύριο εθελοντικά το έργο των γιατρών των δύο κέντρων Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης, ενώ ήδη στάλθηκε επιστολή στα μέλη των οργανώσεων μας να μετάσχουν σε έκτακτη αιμοδοσία.

Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης σε 20 σημεία εντός και εκτός Αττικής:

Εμφιαλωμένα νερά

Ρύζι και μακαρόνια

Τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα

Ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα,

Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα)

Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

ΤΑ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Κεντρικά Γραφεία Ν.Δ. : Πειραιώς 62 Μοσχάτο

Κεντρικά Γραφεία ΟΝΝΕΔ (Φειδιππίδου 31 - 5ος Οροφος)

7η Δημοτική Κοινότητα : Πανόρμου 59 Αμπελόκηποι

4η Δημοτική Κοινότητα: Αλεξανδρείας 35 & Λένορμαν 8-2

Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνίδων Αλών Ραφήνα

Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής: Γιαβάση & Στρατηγού Τόμπρα 2 Αγία Παρασκευή (2ος όροφος)

Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Περιστερίου: Παναγή Τσαλδάρη 35 Περιστέρι

Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής: Παπαδημητρίου Μενίδι

Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού: Νέα Παλάτια Ωρωπός

Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου: Τραπεζούντος 46 Άγιος Στέφανος

Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελευσίνας: Παγκάλου 33 Ελευσίνα (1ος όροφος)
  
 Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Δάφνης-Υμηττού: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202-204
  
 Λεωφόρος Χατζηκυριακού 15-17 Γραφείο 1 (4ος όροφος) Χατζηκυριάκειο Πειραιάς
  
 Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Β΄ Πειραιώς: Αθηνάς 32 & Μαλαγαδρή Κορυδαλλός
  
 Γραφεία Β4 ΝΟ.Δ.Ε. Αθηνών: Πλαπούτα 67 Ηράκλειο Αττικής
  
 Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κορίνθου: Εθνικής Αντίστασης 24 Κόρινθος
  
 Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38 Ηράκλειο Κρήτης
  
 Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας: Κουμουνδούρου 24 Λάρισα (1ος όροφος)
  
 Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας: Βενιζέλου 47 Χαλκίδα (1ος όροφος)
  
 Ν. Γιαγτζή 3 Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top