Στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα η Κύπρος και η Ισπανία

Καθ' οδόν 64 πυροσβέστες και νοσηλευτές, 2 οχήματα και 2 Canadair

Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης

Η Κύπρος και η Ισπανία θα σταθούν εμπράκτως στο πλευρό της χώρας μας, που δοκιμάζεται από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, στέλνοντας για να βοηθήσουν 60 πυροσβέστες, 4 διασώστες-νοσηλευτές, 2 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair.

Η κυπριακή ομάδα θα φτάσει στη χώρα μας με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν θα βοηθήσουν με ότι μέσο διαθέτουν στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κυπρου,  Μάρκος Τράγκολας ενημέρωσε πως  η ομάδα θα επιχειρήσει κάτω από τις οδηγίες συνδέσμου του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

«Μεγάλο "ευχαριστώ" στην Κύπρο και στην Ισπανία για την άμεση κινητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», αναφέρει στο twitter o επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top