Βίντεο από drone: Στάχτες κι αποκαΐδια το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

Ολοκληρωτική η καταστροφή

Το μέγεθος της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστη το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά αποκαλύπτεται στο βίντεο που τραβήχτηκε μέσω drone την ώρα που οι φλόγες είχαν τυλίξει το ιστορικό κτίριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χανιά: Στις φλόγες το Πολεμικό Μουσείο

Στο βίντεο που δημοσιεύει το Zarpanews φαίνονται από ψηλά οι ανεξέλεγκτες φλόγες και οι προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής το ιστορικό κτήριο των ιταλικών στρατώνων στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο της πόλης το οποίο στο παρελθόν στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες. Τμήματα του κτιρίου κατέρρευσαν, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες στην ανατολική πτέρυγα του συγκροτήματος.

Εκτός από τη σωτηρία του κτιρίου, που όπως φάνηκε ήταν αδύνατη, μέλημα των πυροσβεστών ήταν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον κήπο και το πάρκο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά.

Το ευτύχημα, είναι ότι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα και δεν υπήρχε άλλο ιστορικό υλικό, εκτός ίσως από ένα μικρό αρχείο το οποίο βρισκόταν στη νότια πλευρά του κτηρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top