Eπίθεση του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών

Διπλωματικές πηγές: Καταδίκη για την επίθεση «Ρουβίκωνα»

Επίθεση στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών, επί της οδού, Ακαδημίας 1, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, στις 18:30, περίπου δέκα άτομα πέταξαν κουτιά με μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου του υπουργείου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ρουβίκωνας επίθεση υπουργείο Εξωτερικών

Ακολούθησε και μακροσκελής ανάρτηση για την ενέργεια αυτή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία τα μέλη της αναρχικής ομάδας αναφέρουν πως αφορμή της πράξης τους είναι η καταπίεση των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους κατοίκους ενός μικρού βεδουίνικου οικισμού έξω απο την Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Διπλωματικές πηγές: Καταδίκη για την επίθεση «Ρουβίκωνα»

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη σημερινή επίθεση μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Σημειώνεται ότι περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμιζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν στις 5:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, καταδρομική επίθεση στη ΔΟΥ Ψυχικού.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφορίας στο Ψυχικό και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top