Ανατροπή στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ληστής κοσμηματοπωλείου υποστηρίζει με σημείωμά του ότι συμμετείχε σε αυτήν

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ένα χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου, ο ένας από τους ληστές παραδέχεται τη συμμετοχή του στη δολοφονία. 

Όλα έγιναν το πρωί της Τετάρτης, 27/6. Ένοπλοι εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 80.000 ευρώ. 

Όταν όμως έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, βρήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος ένα χειρόγραφο σημείωμα με παραλήπτη τη… ΓΑΔΑ. 

Ο συντάκτης του σημειώματος, κι ένας από τους ληστές του κοσμηματοπωλείου, ομολογεί σε αυτό ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο. 

Το σημείωμα αναφέρει:

 «Προς ΓΑΔΑ: 
Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα».

Υπέγραψε μάλιστα ως «Φτερωτός Μαραντόνα», ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι ο συνεργός του άνδρα που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του δικηγόρου, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία. 

Το γεγονός μάλιστα ότι ο δράστης ομολογεί στο σημείωμά του τόσο ότι είναι ένας από τους ληστές του κοσμηματοπωλείου, όσο κι ένας από τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ερμηνεύεται από την αστυνομία ως μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του, όταν κάποια στιγμή τον συλλάβουν.

Το χρονικό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σόκαρε το πανελλήνιο. Ήταν Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 όταν ο δικηγόρος δέχθηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια δύο άτομα που ήθελαν δήθεν να τον συμβουλευτούν για μια υπόθεσή τους. 

Οι δύο δράστες μαζί με τον δικηγόρο πήγαν στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν εν ψυχρώ. 

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας από τους δύο εκτελεστές συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος διέφυγε, πηγαίνοντας στην Αλβανία, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα επέστρεψε στην Ελλάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top