Ξεσπά ο πατέρας του 9χρονου που τυφλώθηκε από λέιζερ

«Αυτά τα παιχνίδια κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά»

9χρονος τυφλώθηκε από λέιζερ στον Βόλο

Για τον τραυματισμό του 9χρονου γιου του από στυλό λέιζερ που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του από το αριστερό του μάτι μίλησε ο πατέρας του παιδιού, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τα παιχνίδια αυτά. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ο πατέρας είπε πως ο τραυματισμός του παιδιού του ήταν ανεπανόρθωτος, με αποτέλεσμα να του στοιχίσει την όρασή του. 

Ο ίδιος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα και τρίτες χώρες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά, την ώρα που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά. 

Στην περίπτωση του γιου του, το αποτύπωμα από το λέιζερ που αφαίρεσε την όραση από τον μικρό ήταν πράσινο, δηλαδή μεγάλης ισχύος, ενώ όπως είπε ο ίδιος, δεν αγόρασε η οικογένεια το παιχνίδι αυτό στο παιδί. 

«Τα εν λόγω φονικά στυλό λέιζερ κυκλοφορούν παντού στην αγορά, σε καταστήματα, σε υπαίθριους πάγκους, ανταλλάσουν χέρια σε προαύλια σχολείων», είπε ο πατέρας του 9χρονου και συνέχισε:

«Πρέπει όμως, οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν ήταν μία κακοτυχία που συνέβη στο παιδί. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί καθημερινά αθώες ευαίσθητές ψυχές, που είναι ανυπεράσπιστες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους».

Ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στην Αμερική, σύμφωνα με τη γιατρό της οικογένειας Σοφία Ανδρουδή, ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ζήτησε να απαγορευτούν αυτά τα παιχνίδια. 

«Αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού», δήλωσε στο CNN ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Λος Αντζελες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top