Σέρρες: Ελεύθεροι οι δυο φίλοι του 37χρονου που τον έθαψαν στην αυλή

Το πόρισμα της νεκροψίας- νεκροτομης για τον θάνατο του Βασίλη Μελενικλή

Πρώτη δημοσίευση  09-06-2018 20:54

 

Δείτε στο video το χρονικό της υπόθεσης

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο φίλοι του Βασίλη Μελενικλή ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 3 Απριλίου και τελικά βέθηκε θαμμένος στην αυλή του σπιτιού τους.

Τα δυο αδέρφια και η μητέρα τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Δράμας με την πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την κατοχή της μικροποσότητας ναρκωτικών.

(Πηγή φώτο: anikolouli.gr)

Σχετικά με την υπόθεση του άτυχου Βασίλη Μελενικλή, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το σκεπτικό είναι ότι η δικογραφία που θα ακολουθήσει για περιύβριση νεκρού και κλοπή, δεν είναι αρκετή κατά τα σκεπτικό της Δικαιοσύνης ώστε να διατάξει την προφυλάκισή τους.

Έτσι τα δύο αδέρφια και η μητέρα τους θα επιστρέψουν πίσω στο σπίτι τους. Όταν η Ασφάλεια Δράμας σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους πιθανόν με τις κατηγορίες της κλοπής, περιύβρισης νεκρού και της υπόθαλψης για την μητέρα τους, θα παραδοθεί μαζί με το έγγραφο πόρισμα του ιατροδικαστή στην Εισαγγελία με την τακτική διαδικασία και θα οριστεί απλά δικάσιμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σέρρες: «Ο 37χρονος ήταν 50 ήμερες θαμμένος στην αυλή»

Σέρρες: Η μητέρα του 37χρονου Βασίλη αποκαλύπτει στο STAR το οικογενειακό τους δράμα

Φρίκη στις Σέρρες: «Κάναμε χρήση ναρκωτικών, πέθανε και τον θάψαμε»

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 37χρονου: Βρέθηκε θαμμένος σε αυλή σπιτιού

(Πηγή φώτο: anikolouli.gr)

ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα. Στο δεξί του χέρι βρέθηκε μία λεπτή σύριγγα, που  έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας,τόνισε πως:

«Η περίπτωση αυτή είναι ο ορισμός όσων υποθέσεων απαιτούν τον διορισμό πραγματογνώμονα από την οικογένεια. Υπάρχουν επιστημονικά κενά και πρέπει να κριθούν όλα τα δεδομένα για να καταλήξουμε αν ήταν ατύχημα ή έγκλημα. Απαιτείται προσοχή, στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν από παθολογοανατόμους και συνεργασία ιατροδικαστών».

(Πηγή φώτο: anikolouli.gr)

ΞΕΣΠΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ – «ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ»

 

Μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, η μητέρα του 37χρονου από τη Γερμανία όπου ζει δεν έκρυψε την απογοήτευσή της που οι φίλοι του γιου της αφέθηκαν ελεύθεροι:

«Δε μπορώ να πιστέψω πως οι Αρχές άφησαν ελεύθερα αυτά τα άτομα. Αν είναι έτσι, να πάρει ο κάθε πολίτης ένα όπλο και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του. Έχω αμφιβολίες αν το παιδί μου πέθανε με τον τρόπο που ισχυρίζονται και γι αυτό θα ορίσω πραγματογνώμονα».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Ο Βασίλης Μελενικλής στις 3 Απριλίου είχε πάρει 2.000 ευρώ από τη γιαγιά του και θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με έναν γιατρό, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Όπως αποδείχθηκε, ο 37χρονος σταμάτησε στην Αλιστράτη για να δει τους δύο φίλους του. Το κουβάρι της εξαφάνισής του μάλιστα άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας οδηγός ταξί τηλεφώνησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και είπε ότι τον μετέφερε στο συγκεκριμένο χωριό.

Η αστυνομία έφτασε στα δύο αδέλφια, τα οποία έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις κι έτσι κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και βρέθηκε νεκρός ο Βασίλης στην αυλή του σπιτιού των δύο φίλων του. Η εκταφή του ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top