Μοντέλο με κοκαΐνη: Γιατί ελπίζει σε έκδοση στην Ελλάδα – Τι κάνει κάθε μέρα στις φυλακές

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου αποκαλύπτει τι του είπε στη συνομιλία τους

Την έκδοση στην Ελλάδα του μοντέλου,  που κρατείται στις φυλακές  του Χονγκ Κονγκ για μεταφορά κοκαΐνης, θα ζητήσει ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Είναι πολύ δύσκολο να είναι σε μία φυλακή, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι και την οικογένειά της» δηλώνει ο ποινικολόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο δικηγόρος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μιλάνε μαζί της στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

Η συνομιλία τους κράτησε δέκα λεπτά. Υπάρχουν στιγμές που η Ειρήνη λυγίζει και ξεσπά σε κλάματα, ενώ επιμένει ότι δεν ήξερε πως ο σάκος της είχε μέσα ναρκωτικά.

Όπως αποκαλύπτει, το μοντέλο του είπε χαρακτηριστικά: «Αν το ήξερα ότι είχε κοκαΐνη ο σάκος, δε θα δεχόμουν ποτέ να τον κουβαλήσω. Πατέρα αστυνομικό έχω. Νεαρή είμαι, ηλίθια δεν είμαι. Παρέλαβα τον σάκο άδειο για να βάλω τα ρούχα μου που είχα αγοράσει στο αεροδρόμιο».

Ο κ. Κεχαγιόγλου επισημαίνει πως ήδη η εισαγγελία εδώ δέχεται ότι υπάρχουν και άλλοι ενεχόμενοι και εμπλεκόμενοι. «Θα φανεί καθαρά ποιοι την ενέπλεξαν και ποιος είναι ο βαθμός ενοχής ή εμπλοκής τους», σημειώνει.

Καθημερινά εργάζεται μέσα στις γυναικείες φυλακές σιδερώνοντας

Η 20χρονη Ειρήνη κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους 7 μήνες.

Καθημερινά εργάζεται μέσα στις γυναικείες φυλακές, σιδερώνοντας τα ρούχα των υπολοίπων κρατουμένων. Έχει τη δυνατότητα να γυμνάζεται.

Οι μόνοι που βλέπει είναι γενικός πρόξενος και ο καθολικός ιερέας Τζον Γουίδερσπουν.

Θα περάσει από ακρόαση στις 4 Ιουνίου – Γιατί ελπίζει σε έκδοση

Στις 4 Ιουνίου θα περάσει από ακρόαση.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν αποκλείεται να δηλώσει ακόμα και ένοχη.

«Διακηρύσσει την αθωότητά της αλλά είναι πρακτικό το θέμα, αν θα δηλώσει αθώα ή ένοχη. Υπάρχει πιθανότητα να δηλώσει ένοχη για να πάρει το ένα τρίτο της ποινής» λέει ο κ. Κεχαγιόγλου. 

Το αίτημα για την έκδοσή της, αν γίνει δεκτό από τις κινεζικές αρχές, θα ανοίξει τον δρόμο για να δικαστεί ή να εκτίσει την ποινή της στην Ελλάδα, μετά και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της στη χώρα μας.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top