Στις παραλίες της Αττικής «απέδρασαν» όσοι δεν έφυγαν για το τριήμερο του «Αγίου Πνεύματος»

Επιστρέφουν σιγά σιγά οι εκδρομείς - Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

Όσοι δεν έφυγαν για το τριήμερο του «Αγίου Πνεύματος», απόλαυσαν την άδεια Αθήνα και τις παραλίες της.

Όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ, παρά τον άστατο καιρό πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να κάνουν τα πρώτα τους μπάνια στην παραλιακή.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 

Μόλις το 50% των εκδρομέων που έφυγαν από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές έχουν μέχρι στιγμής επιστρέψει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πληρότητα φέτος στα λιμάνια άγγιξε το 95% για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ για τον Αργοσατρωνικό έφτασε το 100%.

ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

 

Η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το μεσημέρι και μετά  οπότε αναμένεται να επιστρέψει το δεύτερο κύμα των εκδρομέων που κινήθηκαν στους δύο αυτοκινητοδρόμους

Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου κινήθηκαν 150.000 οχήματα και μέχρι την Κυριακή είχαν επιστρέψει οι μισοί ενώ περίπου 100.000 ήταν τα οχήματα που έφυγαν μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο αριθμός των οχημάτων που έφυγαν από την Αττική προς την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα ήταν αυξημένος κατά 20%  σε σχέση με πέρυσι.

Για την ασφάλεια των εκδρομέων η Τροχαία έχει λάβει σειρά μέτρων:
  • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top