Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες- Πρωταθλήτρια η Χαλκιδική

Πάνω από 500 βραβευμένες ακτές στην αρχή του καλοκαιριού

Δεύτερη σε όλο τον κόσμο είναι πλέον η χώρα μας στις γαλάζιες σημαίες. Πάνω από 500 βραβευμένες ακτές στην αρχή του καλοκαιριού. Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει η Χαλκιδική με 89 σημαίες και στην Αττική η Γλυφάδα με 3.

«Εδώ και 6 μήνες κινδυνεύσαμε να πεθάνουμε. Δεν πάταγε κόσμος. Τώρα κάτι ξεκινάει, έρχεται ο τουρίστας μας βλέπει κολυμπάει», λέει στην κάμερα του Star, o Δημήτρης Κωνσταντάρας, ιδιοκτήτης καφέ-εστιατορίου.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης Τουριστικής Επιχείρησης Χαλκιδικής, Γιώργος Γαβρίλος επισημαίνει: «Είναι η δουλειά που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες στη Χαλκιδική να καθαρίσουμε τις παραλίες. Να δώσουμε τις ακτές μας καθαρές στον κόσμο, στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες».

 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Η Η ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΤΡΕΙΣ Η ΓΛΥΦΑΔΑ

Στην Αττική τέσσερις γαλάζιες σημαίες παίρνει ο δήμος του Σαρωνικού δηλαδή το Λαγονήσι και το Μαύρο Λιθάρι, στην Ανάβυσσο τέσσερις και ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τρεις οι παραλίες της Γλυφάδας.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μάχη δώσαμε όλους αυτούς τους μήνες να καθαρίσει η παραλία και δίνουμε ακόμα».

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ανέφερε: «Η μαρίνα μας αλλά και η πλαζ Αλίμου επιτέλους καθάρισαν και μπορεί οποιοσδήποτε να δει τη διαφορά μεταξύ του σήμερα και του χθες».

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top