«Κι αν μου κάτσει, τι κάνω;»

Η επόμενη ημέρα μετά τα μεγάλα κέρδη

Ο ΟΠΑΠ σου λύνει όλες τις απορίες

«Κι αν μου κάτσει;». Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι θα έκανες τα μεγάλα ποσά που μοιράζουν τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, με μοναδική προϋπόθεση να σου χαμογελάσει η τύχη για μία και μοναδική φορά;  Σίγουρα πολλές, αφού η σκέψη ότι θα άλλαζε η ζωή σου άρδην από τη μία μέρα στην άλλη προς το καλύτερο, μόνο όμορφα συναισθήματα μπορεί να σε γεμίσει.

Αυτό όμως που μπορεί να μην έχεις αναλογιστεί είναι: «κι αν τα κερδίσω, πώς θα κρατήσω την ανωνυμία μου;»

Στην Κίνα, για παράδειγμα, ένας άνδρας που κέρδισε 27 εκατομμύρια δολάρια, έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις, όχι μόνο για το αστρονομικό ποσό που κέρδισε, αλλά και για την περίεργη αμφίεσή του. Ο 40χρονος άνδρας, στην προσπάθειά του να μην τον αναγνωρίσουν, ντύθηκε σαν τον διάσημο χαρακτήρα της Disney, Baymax! Έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Ένας άλλος υπερυτυχερός, τον Οκτώβριο του 2014, απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ντυμένος αρκούδα!

Όχι, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τρελοί. Οι μεταμφιέσεις των νικητών τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα είναι μια παράδοση 25 χρόνων, η οποία ξεκίνησε προκειμένου να προστατεύεται η ανωνυμία τους.

Στην άλλη μεριά του κόσμου, μια γυναίκα από το Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ κέρδισε, νωρίτερα φέτος, 560 εκατομμύρια δολάρια στο τζάκποτ του Powerball και αρνήθηκε να τα πάρει, προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία της! Η τυχερή, όταν διαπίστωσε ότι κέρδισε, έστειλε στους υπεύθυνους μία φωτογραφία με τον τυχερό λαχνό, ως απόδειξη ότι είναι η δικαιούχος του ποσού.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να αποκαλύψει τα στοιχεία της, πράγμα που η ίδια δεν επιθυμεί. Στην καταγγελία που υπέβαλε αναφέρει ότι υπέγραψε το απόκομμα του λαχνού, χωρίς να διαβάσει τους όρους. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, δε γνώριζε  ότι τα στοιχεία της και ο τόπος κατοικίας της θα ανακοινώνονταν δημόσια.

Τελικά, μετά από απόφαση δικαστηρίου, η γυναίκα μπορεί να κρατήσει την ταυτότητά της μυστική, όχι όμως και την ιδιαίτερη πατρίδα της!

Την ίδια ώρα που στο εξωτερικό συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα δε χρειάζεται να φορέσεις αποκριάτικη στολή για να διατηρήσεις την ανωνυμία σου!

Με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση της ταυτότητας του νικητή χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αυτό αφορά και την παρουσία του δικηγόρου του. Γι’ αυτό και ο ΟΠΑΠ δε δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση του νικητή. Επίσης, στα αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ οι παίκτες έχουν τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να εισπράξουν τα κέρδη μετά από μια κλήρωση.

Αντίστοιχες πληροφορίες για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ μπορείτε να βρείτε στη νέα πλατφόρμα του ΟΠΑΠ, mathetonopap.gr, η οποία έρχεται να λύσει κάθε απορία.

Ο ΟΠΑΠ, για να μην έχεις καμία αμφιβολία για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των τυχερών παιχνιδιών που προσφέρει, σου λύνει κάθε απορία που μπορεί να έχεις στο mathetonopap.gr.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top