Με κόλπα η Τουρκία «εξαφανίζει» το Καστελόριζο!

Δε σταματούν τις προκλήσεις

Με αλχημείες και κόλπα που θα ζήλευε και ο καλύτερος ταχυδακτυλουργός, η Τουρκία «εξαφανίζει» για άλλη μια φορά το Καστελόριζο και τα υπόλοιπα 13 νησάκια του συμπλέγματος σε χάρτη που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Την ίδια ώρα, αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τη βιαστική απομάκρυνση του Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου «Αρματωλός», μετά το συμβάν της Λέσβου.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», η Άγκυρα κατέθεσε χάρτες που στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θέλοντας να ορίσει μονομερώς την τουρκική ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Έτσι αγνοεί το Καστελόριζο και τα άλλα μικρότερα νησιά, στη γνωστή και αυθαίρετη λογική της ότι τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και άρα οι τουρκικές ακτές δεν έχουν ελληνικά νησιά ως εμπόδια προς την ανοιχτή θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκοι: Δεν ήταν εσκεμμένη η σύγκρουση του «Karmate» - Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης του «Αρματωλός»

Συνεχής περιπολία στην περιοχή της Λέσβου μετά το επεισόδιο με τουρκικό πλοίο

Όλο το παρασκήνιο για την αντικατάσταση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου "Αρματωλός"

ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Φυσικά οι ακρίτες μας καθόλου δεν φοβούνται την τουρκική προκλητικότητα, είτε αυτή εκφράζεται με χάρτες, είτε με «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο, όπως το χθεσινό συμβάν με το τουρκικό εμπορικό πλοίο που έπεσε πάνω στην ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ

Η ελληνική πλευρά θεωρεί πάντως το χθεσινό γεγονός περισσότερο ως ναυτικό ατύχημα, παρά εσκεμμένη ενέργεια από την τουρκική πλευρά.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έσπευσε να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του Κυβερνήτη της ελληνικής κανονιοφόρου, ο οποίος κανονικά θα έπαιρνε μετάθεση σε υπηρεσία ξηράς το καλοκαίρι. Μια απόφαση που έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις.

Θεωρήθηκε μεν ότι την κύρια ευθύνη της επαφής των δύο πλοίων είχε ο Τούρκος Καπετάνιος, ωστόσο θα έπρεπε και ο Έλληνας Κυβερνήτης να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να προλάβει την επισφαλή κατάσταση και να αποφύγει την επαφή με το τουρκικό εμπορικό πλοίο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top