Ανοίγουν τα παλιά, θερινά σινεμά

Η χώρα μας διαθέτει μερικά από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά

Όταν τα θερινά σινεμά ανοίγουν, το καλοκαίρι έχει επίσημα ξεκινήσει. Η χώρα μας διαθέτει μερικά από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά. Άλλα με θέα την Ακρόπολη και αλλά με θέα τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Mας αποθεώνει το CNN: Το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Θησείο!

Εκεί που ο ήλιος πέφτει στη θάλασσα μια ιστορία ζωντανεύει στο πανί. Οι θέσεις «πατούν» στο πράσινο ενός όμορφου πάρκου, δίπλα στη μαρίνα Αλίμου, με γενική είσοδο 4 ευρώ.

Εκείνο το χαρακτηριστικό όμως που κάνει πραγματικά ιδιαίτερο το θερινό σινεμά του Αλίμου είναι το φυσικό τοπίο. Το ότι μιλάμε κυριολεκτικά για έναν κινηματογράφο δίπλα στο κύμα.

Το Cine Θησείο έχει ψηφιστεί από το CNN στα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου. Φέρνει αναμνήσεις από βραδιές με πανσέληνο. Κόσμο να παρακολουθεί απ' τα μπαλκόνια τη Μελίνα στη Στέλλα. Μπορεί η παλιά μπομπίνα να μην υπάρχει όμως τα θερινά κρατούν τη φινέτσα μιας άλλης εποχής, όπως το σινέ Παρί στη Πλάκα.

Ταινίες πρώτης προβολής, ταινίες που παίχτηκαν το χειμώνα, ακόμα και παλιές αγαπημένες δημιουργίες μπορεί κανείς να βρει στους θερινούς κινηματογράφους του Θησείου και της Πλάκας. 

Τις προβολές ξεκίνησε και ο Ζέφυρος. Ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες προπολεμικούς κινηματογράφους της Αθήνας, ο οποίος λειτουργεί από το 1932.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη  Μάρα Ζαχαρέα .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top