Νέος Κόσμος: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 54χρονου από το 2016 – Τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου οι δράστες

Οι χρυσές λίρες, τα χιλιάδες ευρώ και τα χρυσά κοσμήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος

Νέος Κόσμος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 54χρονου

Η υπόθεση της δολοφονίας ενός 54χρονου άνδρα που είχε διαπραχθεί την 9η Μαρτίου 2016 στο Νέο Κόσμο Αττικής, εξιχνιάστηκε δυο χρόνια μετά από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την ανθρωποκτονία συνελήφθησαν με εντάλματα δυο ημεδαποί ηλικίας 35 και 38 ετών ενώ κατηγορούνται για την εμπλοκή τους άλλα 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ηθική αυτουργία από κοινού στην ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συρροή.

Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του θύματος, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο η οικία του παρουσίαζε στοιχεία επισταμένης έρευνας.

Εντός του σπιτιού του 54χρονου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 239 χρυσές λύρες, χρηματικό ποσό 69.300 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές ώρες της 27 Μαρτίου 2018 προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Κατά την εξέτασή τους, οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, ενώ σκοπός τους ήταν να αφαιρέσουν, από την οικία του θύματος, το χρηματικό ποσό και τις λίρες.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 38χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης (κάμερες, συσκευές γεωεντοπισμού).

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα ήταν εισοδηματίας και ενοικίαζε ένα από τα ακίνητα που είχε σε άνδρα, ο οποίος απασχολούσε στον φούρνο που διατηρούσε έναν αλλοδαπό υπάλληλο.

Ο 54χρονος τους είπε ότι είχε στο διαμέρισμά του πολλά χρήματα και χρυσές λίρες και αυτοί με τη σειρά τους πληροφόρησαν έναν Ρουμάνο, σεσημασμένο για ληστείες.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Ρουμάνος ανέθεσε σε δύο άλλα άτομα να ληστέψουν τον 54χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να βρουν τα χρήματα.

Αναζητείται ο αλλοδαπός υπάλληλος του φούρνου, ενώ άγνωστος έως στιγμής παραμένει ο δεύτερος φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top