Βοιωτία: Αρρώστησαν ξαφνικά τα 45 από τα 60 παιδιά του σχολείου στο Ακραίφνιο - Στο νερό ψάχνουν τις απαντήσεις

Εστάλησαν δείγματα για ανάλυση - Nέα ενημέρωση: 20:27

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι τις τελευταίες ημέρες, 45 από τα 60 παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο του Ακραιφνίου της Βοιωτίας ασθένησαν ξαφνικά, παρουσιάζοντας τα ίδια συμπτώματα, δηλαδή υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για λιποθυμία και πόνους.

Το σχολείο έκλεισε, ενώ κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι οργανισμοί ελέγχων και έγιναν οι απαραίτητες δειγματοληψίες νερού που στάλθηκαν προς εξέταση στα υγειονομικά εργαστήρια της Αθήνας.

Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας πήραν δείγματα νερού από διάφορα σημεία του χωριού Ακραίφνιο καθώς θεωρήθηκε ότι σε αυτό βρίσκεται το πρόβλημα που προκάλεσε τα συμπτώματα ασθενείας σε κατοίκους της περιοχής. Δείγματα νερού λήφθηκαν και από τις βρύσες του σχολείου, αλλά και από διάφορα σημεία του χωριού και προωθήθηκαν στα αρμόδια Υγειονομικά Εργαστήρια.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το χημείο της Λιβαδειάς που έχουν στα χέρια τους οι υγειονομικές υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας είναι καθησυχαστικά, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ενημερωθεί για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top