Συγκινητική παρέλαση του μοναδικού μαθητή στους Αρκιούς – Οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα

Δείτε το βίντεο

Στους Αρκιούς η παρέλαση έγινε μόνο από έναν μαθητή που κράτησε με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία.

Ο 8χρονος Χρήστος Καμπόσος είναι ο μοναδικός μαθητής στους ακριτικούς Αρκιούς. Ένα νησάκι των Δωδεκανήσων κοντά στην Πάτρο. Πηγαίνει στη Γ' Δημοτικού και κρατά με υπερηφάνεια αλλά και με τρακ τη σημαία και κάνει παρέλαση με τη δασκάλα του και τον αδελφό του.

Η παρέλαση στους Αρκιούς είναι οικογενειακή παράδοση. Σήμερα είναι ο Χρήστος και προηγουμένως ο αδερφός του.

Τα παιδιά της οικογένειας Καμπόσου είναι πλέον τα μόνα στους Αρκιούς. Το μεγαλύτερο, 23ων ετών, ζει στο Αγαθονήσι ενώ τα τρία επόμενα που σταμάτησαν το σχολείο βοηθούν τον πατέρα τους στη βοσκή.

Η δασκάλα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ήρθε στους Αρκιούς να ζήσει το όνειρό της. Φέτος εκεί πήγε για την παρέλαση ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρόσφερε στον Χρήστο ένα ποδήλατο και στον αδερφό του ένα τάμπλετ. Ο κύριος Κουρουμπλής στη συνέχεια επισκέφθηκε την Πάτμο. Παρακολούθησε τη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Αποκάλυψης του Ιωάννου και κατόπιν παρακολούθησε την παρέλαση.

ΝΑΞΟΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 4 ΜΑΘΗΤΩΝ

Στον Απόλλωνα της Νάξου η παρέλαση έγινε μόνο από τους 4 μαθητές του σχολείου ...Μαζί με τους δυο εκπαιδευτικούς τους παρέλασαν μπροστά από τον κόσμο προκαλώντας συγκίνηση ενώ εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Είναι η στιγμή που το τάγμα της εθνοφυλακής σηκώνει με γερανό την ελληνική σημαία με επιφάνεια 350 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία της Ηγουμενίτσας. Ήταν η μεγαλύτερη σημαία στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου επιστράτευσαν γερανό για να σηκώσουν τη γαλανόλευκη δίπλα στη θάλασσα την ώρα της παρέλασης. Ήταν μια συμβολική πράξη δεδομένου ότι το νησί απέχει μόλις 750 μέτρα από τα παράλια της Τουρκίας.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Είναι το σύνθημα υπέρ της Μακεδονίας που φώναξαν την ώρα της παρέλασης οι Έφεδροι οι Καταδρομείς και οι Βατραχάνθρωποι προκαλώντας ενθουσιασμό ..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top