Παρελάσεις 25ης Μαρτίου: Όλα όσα δεν είδατε – Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση

Οι ειδικές δυνάμεις έκλεψαν και φέτος την παράσταση

Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση άνοιξε με τις μηχανοκίνητες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Ένα επετειακό άρμα μάχης τύπου ΛΕΟΠΑΡΝΤ, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των τεθωρακισμένων προπορεύεται και ακολουθούν το μηχανοκίνητο πεζικό με τα ΤΟΜΠ, HUMMER με πολυβόλα βομβίδων και κατευθυνόμενα βλήματα MILAN, Οχήματα με αντιαεροπορικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν το στόχο τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τον Αττικό ουρανό σχίζουν σε άψογους σχηματισμούς F16  BLOCK 52 ADVANCE, MIRAGE 2000, F4 PHANTOM την ώρα που παρελαύνουν οι πολεμικές σημαίες όλων των μονάδων.

Είναι τα μαχητικά που αναχαιτίζουν καθημερινά τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη στέλνοντας μήνυμα στον Ερντογάν που ονειρεύεται μεγάλη Τουρκία.

Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός από τα Ψαρά όπου επέλεξε συμβολικά να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

«Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Τα επιβλητικά επιθετικά  APACHE ALPHA και LONGBOW προηγήθηκαν του σμήνους των ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού. Ακολούθησαν τα Χιούι και τα Σινούκ και το AEGEAN HAWK που δεσπόζει στο Αιγαίο.

Τα αγήματα των ειδικών δυνάμεων καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες πολίτες που κατέκλεισαν το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Στο μικτό άγημα των ειδικών δυνάμεων ανάμεσα σε καταδρομείς, πεζοναύτες, αλπινιστές και βατραχανθρώπους την παράσταση έκλεψε μια γυναίκα στρατιώτης με τη στολή ορεινού αγώνα.

Στο τέλος της παρέλασης τα αγήματα των ειδικών δυνάμεων έψαλλαν τον εθνικό ύμνο υποστέλλοντας την πολεμική σημαία της μονάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top