Ξύλο και χημικά σε διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι – Εικόνες από το σημείο

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος: «Δεν αφορούν πρώτη κατοικία» - Νέα ενημέρωση: 20:56

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών πετώντας αυγά και καφέδες, ενώ η αστυνομία απάντησε κάνοντας ρίψη χημικών.

Μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και της ΛΑΕ «(Λαϊκή Ενότητα») βρέθηκαν έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου στο οποίο σήμερα πρόκειται να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητα από τη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ αναφέρει πως «μαζικά απαντάμε με την παρουσία μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα. Ούτε η αστυνομική βία, οι συλλήψεις και οι παραπομπές σε δίκη, δε θα σταματήσουν τον αγώνα μας» και προσθέτει πως «η ΛΑΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που σε συνεργασία με τραπεζίτες και συγκεκριμένο κύκλωμα συμβολαιογράφων, επιχειρεί την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας».

 

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ»

 

Εν τω μεταξύ νωρίτερα με ανακοίνωσή του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, αναφέρει πως οι σημερινοί πλειστηριασμοί δεν αφορούν πρώτη κατοικία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με συνέπεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το προφίλ των οφειλετών και προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων, που τόσο επιτηδευμένα αλλά εν τέλει αναποτελεσματικά, καθώς στηρίζονται σε ψευδή και ατελή στοιχεία προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλογικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί, επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι δημόσια και εύκολα προσβάσιμα είτε σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία είτε σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίζει και να κρίνει εκ των πραγματικών δεδομένων.

 

Ως εκ τούτου, και επειδή προφανώς είναι τόσο δυσνόητο να κατανοήσουν στελέχη των συγκεκριμένων συλλογικοτήτων, τα οποία μάλιστα στο παρελθόν διετέλεσαν και υπουργοί του ελληνικού κράτους, τα στοιχεία που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενημερώνουμε ότι και οι δύο πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Επίσης, η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.  Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για “λαϊκές κατοικίες” όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες. Πάντως προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΛΑΕ: «ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

 

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη διέψευσε την ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου ο οποίος διευκρίνισε για τους σημερινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πως «δεν αφορούν «λαϊκή κατοικία».

Μάλιστα αναφέρει πως «επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν:

- ημιυπόγειο (48 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ και

- οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει συνέχεια και προσθέτει δε πως «έχουμε κ. Ρούσκα διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον. Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών. Δε θα σας περάσει»

.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top