Γονείς λοχία Κούκλατζη: «Η φυλακή δεν περιορίζει την αξιοπρέπεια των παιδιών»

Αισιοδοξία και αγωνία για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα

Οι γονείς του Κούκλατζη για τη συνάντηση με τον γιο τους

Μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχαν οι γονείς με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μίλησαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκφράζοντας τη μεγάλη αγωνία τους, αλλά και την υπερηφάνεια τους για τα παιδιά τους.

«Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 13 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι' αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν», λέει ο πατέρας του λοχία Δ. Κούκλατζη.

Με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια οι γονείς του Έλληνα στρατιωτικού, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον ανθυπολοχαγό Α. Μητρετώδη την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου κατά τη διάρκεια περίπολου, περιγράφουν τις σκέψεις που κάνουν όλον αυτόν τον καιρό.

«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λέει ο κ. Κούκλατζης και συνεχίζει:

«Δεν παρακινούμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, όμως είναι πολύ σημαντικό το να μη νιώθεις μόνος σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Να νιώθεις ότι η χώρα ολόκληρη είναι στο πλευρό σου, ότι όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο του αιτήματός μας, να επιστρέψουν τα αγόρια μας στις οικογένειές τους».

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις της μητέρας του λοχία, η οποία δεν έκρυψε ότι διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

«Είναι συγκλονιστικό το ότι μητέρες από κάθε άκρη της γης τηλεφωνούν από την πρώτη μέρα για να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο εφιάλτης θα τελειώσει. Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο για έναν γονιό, από το να νιώσει ανίσχυρος να βοηθήσει το παιδί του».

Οι δυο γονείς δήλωσαν ότι πιστεύουν στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, ωστόσο ο πατέρας του Δ. Κούκλατζη εξομολογείται:

«Για μας ο χρόνος, από την Πέμπτη, μετράει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθούμε για να αποδεχθούμε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, ώστε να καθυστερούν ακόμη και την παραδοχή της μόνης αλήθειας».

Όπως λένε δεν γνωρίζουν καθόλου τι προβλέπει η τουρκική νομοθεσία για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύλληψη έως τη δίκη.

«Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Ξέρουμε μόνο ότι ένας αποπροσανατολισμός οδήγησε τα παιδιά μας εκτός συνόρων και εντός της φυλακής» λέει ο κ. Κούκλατζης.

Όσο για το τι συζήτησαν με τον γιο τους χθες κατά τη συνάντησή τους στις φυλακές, η μητέρα του Έλληνα λοχία είπε:

«Επιτρέψτε μας να κρατήσουμε για εμάς τις στιγμές της συνάντησής μας μαζί του, γιατί σ' αυτές δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά όσα λένε τα μάτια και η ψυχή. Οπότε, θα σας πω ότι είναι καλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top