Νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: Στη μητέρα του μωρού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ο άνδρας που φαίνεται σε video από κάμερες ασφαλείας δεν έχει σχέση με την υπόθεση

Νεκρό μωρό στη Πετρούπολη: Αναζητείται η μητέρα του

Καμία σχέση με το νεογέννητο που βρέθηκε νεκρό και πεταμένο στα σκουπίδια σε κάδο της Πετρούπολης δεν έχει ο άνδρας που εμφανίζεται σε video από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ο ίδιος εμφανίστηκε αυτοβούλως στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και εξήγησε τι έχει συμβεί.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως την ώρα που τον «τσάκωσαν» οι κάμερες ασφαλείας, απλά πετούσε τα σκουπίδια του, καθώς το σπίτι του βρίσκεται εκεί κοντά. Επίσης, δεν είχε τη σύζυγο ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο να εγκυμονεί.

ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό της γυναίκας που κυοφορούσε και γέννησε το βρέφος. Αυτό που εξετάζεται είναι αν το έφερε στον κόσμο μέσα σε σπίτι της περιοχής και αν ευθύνεται για τον τραγικό θάνατό του. Το μωράκι, όταν βρέθηκε, είχε στραγγαλιστεί με τον ομφάλιο λώρο και με λεπτό σχοινί, ενώ στο στόμα του υπήρχαν χαρτοπετσέτες προκειμένου να του φράξουν την αναπνευστική οδό και να μην ακούγεται το κλάμα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες με γυναικείο μέλος που έχει ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση, επιχειρώντας να εντοπίσουν τη μητέρα, συγγενείς ή σύντροφο, που επιφύλασσαν έναν τόσο φρικτό θάνατο σε ένα βρέφος. Δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα επιλόχειας κατάθλιψης, ακόμη και ανηλικότητας της μητέρας, που μπορεί να ευθύνονται για τη φρικιαστική απόφαση της δολοφονίας του.

Να αναφέρουμε τέλος, πως σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστού, Σουλτάνας Μαριανού, που διενέργησε τη νεκροτομή, το αγοράκι πέθανε λίγες ώρες πριν από τον εντοπισμό του μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2018.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος αλλά κάτι στιγμιαίο και «αυθόρμητο», γι’ αυτό εικάζουν πως μητέρα και πιθανοί συνεργοί είναι κάτοικοι της περιοχής. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν συλλέξει πλούσιο και «ορφανό» γενετικό υλικό, το οποίο εξετάζεται αν ταυτοποιείται με αυτό του βρέφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top