Διαμαρτυρία εργαζομένων του Λοιμωδών και μελών της ΠΟΕΔΗΝ με γεμιστά

«Με ντομάτες γεμιστές δε φτιάχνει η Πρόνοια» το σύνθημά τους

Έξω από την πύλη του Λοιμωδών (Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα») συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Οι εργαζόμενοι, έχοντας στήσει συμβολικά ένα τραπέζι που είχε πάνω του ένα ταψί με γεμιστά και με σύνθημα «με ντομάτες γεμίστες δεν φτιάχνει η πρόνοια» θέλησαν κατ΄αυτόν τον τρόπο να στηλιτεύσουν τη δήλωση που είχε κάνει το 2015 η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Να σημειώσουμε, ότι τα προβλήματα ήρθαν στο φως την περασμένη εβδομάδα, όταν γονείς έκαναν καταγγελία για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες ακατάλληλες δομές, με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς. 

Στο πρώην «Λοιμωδών» όπου μεταφέρθηκαν οι περισσότεροι εκ των «30», φιλοξενούνται επίσης άποροι και ηλικιωμένοι, που δε μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό, ενώ δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, με τραγική συνέπεια να εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών, όπως δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια.

Η ΠΟΕΔΗΝ, είναι με το πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει την κινητοποίησή τους και χαρακτηρίζει «κόλαση» τις συνθήκες περίθαλψης και εργασίας στις 38 Προνοιακές Μονάδες Περίθαλψης της χώρας. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με δηλώσεις του τόνισε ότι το προσωπικό πριν τη κρίση ήταν 5.500 άτομα , 4.000 παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και σήμερα είναι περίπου 2.600 άτομα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top