Κοπάνες STOP! Με email θα ειδοποιούνται οι γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους

Θα ενημερώνονται γρήγορα και αμέσως για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο

Email θα παίρνουν οι γονείς για τις απουσίες μαθητών

Οι μαθητές θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν θα κάνουν κοπάνα από το σχολείο, καθώς πλέον οι γονείς θα ενημερώνονται αμέσως για τις απουσίες τους.

Το υπουργείο Παιδείας και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool σχεδίασαν μια ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών θα ενημερώνονται με email για τις απουσίες των παιδιών τους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προαιρετική και αξιοποιήσιμη από τους διευθυντές των σχολείων μόνο με τη συναίνεση των κηδεμόνων των μαθητών.

Όπως έγινε γνωστό η λειτουργία αυτή στο προσεχές διάστημα θα επεκταθεί, ώστε οι γονείς να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για εκδρομές, δραστηριότητες των σχολείων, αλλά και για επιμέρους ανακοινώσεις ενημερώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Παιδείας θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό που δαπανούσε το Δημόσιο για την αποστολή επιστολών προς τους γονείς ταχυδρομικά, για γραφική ύλη, ταχυδρομικά τέλη, αλλά εξοικονομούνται και εργατοώρες εκπαιδευτικών.

Πώς θα γίνεται η αποστολή των email

Στον φάκελο του μαθητή, στην καρτέλα «Απουσίες», έχει προστεθεί μία νέα λειτουργικότητα η οποία επιτρέπει στον χρήστη να στείλει με email το σύνολο των απουσιών του μαθητή. Το email στο οποίο γίνεται η αποστολή αντλείται από τα στοιχεία κηδεμόνα που έχουν δηλωθεί στην καρτέλα «Στοιχεία Επικοινωνίας». Όταν δεν έχει δηλωθεί email κηδεμόνα, τότε εμφανίζεται σχετικό μήνυμα με παραπομπή στην αντίστοιχη καρτέλα του μαθητή.

Όταν είτε η Προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του κηδεμόνα, είτε η Ηλεκτρονική διεύθυνση εργασίας του κηδεμόνα είναι συμπληρωμένη (με αυτή τη σειρά), η αποστολή γίνεται επιτυχώς και εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.

Το μήνυμα που αποστέλλεται ταυτίζεται στη μορφή με το ειδοποιητήριο απουσιών που έως τώρα εκτύπωναν, υπέγραφαν και έστελναν οι σχολικές μονάδες, όπως αυτό ισχύει. Ο χρήστης έχει δικαίωμα αποστολής έως 5 e-mails ημερησίως για κάθε μαθητή. Αν υπερβεί το όριο των emails εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δει πληροφορίες σχετικές με τα τελευταία e-mails που έχει αποστείλει για κάθε μαθητή. Συγκεκριμένα, στον πίνακα «Απεσταλμένα e-mails» εμφανίζονται η ημερομηνία, ο παραλήπτης και ο αριθμός απουσιών που εστάλησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top