Για ψάρεμα μόνο Τετάρτη και Σαββατοκύριακο

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Σε περιπέτειες βάζει ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγλος Αποστόλου τους 500.000 ερασιτέχνες αλιείες  με το νέο νομοσχέδιο για την αλιεία. Πρώτα από όλα τους επιβάλλει να ψαρεύουν συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.

Σαν τρόφιμοι σε φυλακές αισθανόμαστε που παίρνουμε άδεια εξόδου λένε οι ψαράδες.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΤΖΟΤΡΑΤΑ

Αντί να περιορίσει την αλιεία με μεθόδους  που καταστρρέφουν ό,τι υπάρχει στο θαλάσσιο περιβάλλον, βάζει περιορισμό στον ερασιτέχνη που πολεμά με το καλάμι να πιάσει έναν σπάρο.

Το εργαλείο της Βιντζότρατας που σέρνεται στον βυθό εξαφανίζοντας τους γόνους και καταστρέφοντας το θαλάσσιο περιβάλλον, πήρε παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Τότε, θα βγουν τα αποτελέσματα του ΕΛΚΕΘΕ για το εργαλείο. Ακούστε τι λέει ο εκδότης του παλαιότερου περιοδικού στον κλάδο της αλιείας.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ

Αιφνιδιασμό προκαλούν τα νέα μέτρα που πρόκειται να πάρει το υπουργείο Γεωργίας, τα οποία τα περισσότερα τα θεωρούν εισπρακτικά.

Όπως το μητρώο που θα χρειαστούν χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς, που θα πρέπει να πληρώσουν  για να το αποκτήσουν.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Την ίδια στιγμή, οι ψαράδες στον Αργοσαρωνικό βλέπουν τα δίχτυα τους να σαπίζουν, καθώς μέχρι τέλη Μαρτίου το ψάρεμα απαγορεύεται, λόγω ρύπανσης του ναυαγίου του Αγία Ζώνη, βυθίζοντας σε απόγνωση τους παράκτιους αλιείς που πλέον μετρούν οκτώ μήνες χωρίς να μπορούν να ψαρέψουν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top