Δικαίωση μετά από 8 χρόνια για τα θύματα της Marfin

Επιδικάστηκαν μεγάλες αποζημιώσεις από το Διοικητικό Δικαστήριο

Δικαίωση μετά από 8 χρόνια για τα θύματα της Marfin

Οχτώ χρόνια μετά από την τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010 στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, τα θύματα δικαιώνονται.

Το διοικητικό δικαστήριο δικαίωσε τόσο τις οικογένειες των θυμάτων, όσο και τους υπαλλήλους που παραλίγο να πεθάνουν μέσα στο κτίριο της τράπεζας, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα το υποκατάστημα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωσε σε καθέναν από τους 24 εργαζομένους από 25.000 – 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βλάβης, την οποία υπέστησαν.

Συγκεκριμένα επιδίκασε αποζημίωση στον σύζυγο και τους γονείς της άτυχης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου από το Αίγιο, η οποία έχασε τη ζωή της μέσα στην τράπεζα, που κυμαίνεται από 210.000 – 300.000 ευρώ.

(Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου)

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο μετά από την αγωγή των 24 εργαζομένων για την αναγνώριση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί, είδε παραλείψεις τόσο από την αστυνομία, όσο και από την Πυροσβεστική, οι οποίες αν δεν είχαν συντελεστεί θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων έκρινε ότι η Πυροσβεστική δεν διενήργησε όλους εκείνους τους προληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των προβλεπόμενων μέσων πυροπροστασίας στο υποκατάστημα και ότι υπήρξε παράλειψη των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων να εκδώσουν απόφαση – το πολύ μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2009 – επιβάλλοντας στην διοίκηση της τράπεζας να τοποθετήσει ρολά από συμπαγές υλικό και άθραυστους υαλοπίνακες μεγάλου πάχους, όπως όριζε υπουργική απόφαση εκείνης της εποχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου 2010 τρεις υπάλληλοι της Marfin έχασαν τη ζωή τους μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας επί της οδού Σταδίου, όπου εργάζονταν, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα και πορείας που πραγματοποιείτο στο κέντρο.

Κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας και πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να πιάσει αμέσως φωτιά και οι υπάλληλοι απεγνωσμένα να αναζητούν τρόπο διαφυγής.

(Ο Επαμεινώνδας Τσακάλης)

Νεκροί έπεσαν η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος, ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσακάλης και η 35χρονης Παρασκευή Ζούλια. 

(Η Παρασκευή Ζούλια)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top