Σκηνοθέτησε το θάνατό του για να γλιτώσει από τις δόσεις του δανείου

«Πιάστηκε» στα πράσα από τον ληξίαρχο

Έκανε το νεκρό για να μην πληρώσει το δάνειο

Σε πέντε χρόνια φυλακή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ένας άνδρας και ο αδελφός του από την Καλαμάτα, οι οποίοι έφτιαξαν ψεύτικα χαρτιά για το θάνατό του πρώτου, ώστε να σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού του δανείου.

Για κακή του τύχη όμως έπεσαν σε ληξίαρχο… τσακάλι, ο οποίος ρώτησε τον αδελφό πού είχαν θάψει το νεκρό και την πάτησε για τα καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια, έμποροι στην Αγία Τρίάδα, καταδικάστηκαν για χρήση πλαστών εγγράφων, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής τους, μόνο με τον όρο να τεθούν υπό επιτήρηση.

 Ο κατηγορούμενος είχε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο, ύψους 128.000 ευρώ το οποίο δυσκολευόταν να το αποπληρώσει.

«Πήγαινα στην Κάτω Αχαγιά με το τρένο και έκλαιγα, ήρθε ένας τύπος δίπλα μου να βοηθήσει… Μου πρότεινε με μια αμοιβή 250 ευρώ να μου εξασφαλίσει μια παράταση για την πληρωμή του δανείου», είπε την απολογία του.

Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα, κατάφερε να ρίξει την τιμή στα 150 ευρώ και τότε ο άγνωστος του είπε να πάρει ένα χαρτί βεβαίωσης του θανάτου του από έναν γιατρό και να το καταθέσει στο Ληξιαρχείο ένας συγγενής του. Μετά θα το προσκόμιζε στην τράπεζα την επίσημη ληξιαρχική πράξη θανάτου και το δάνειο θα το ξεπλήρωνε η ασφαλιστική.

Η τράπεζα όμως ζήτησε και το πιστοποιητικό θανάτου από το γιατρό, με αποτέλεσμα ο αδελφός του… «νεκρού» να πρέπει να επιστρέψει μετά από ένα μήνα στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας.

Εκεί ο ληξίαρχος ρώτησε τον αδελφό πού έθαψαν τον μακαρίτη, και εκείνος αιφνιδιάστηκε. Αυτό έβαλε σε υποψίες τον υπάλληλο του ληξιαρχείου, ο οποίος αναζήτησε τον γιατρό που είχε υπογράψει τη βεβαίωση θανάτου για να διαπιστώσει τελικά ότι είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα από τον… μακαρίτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top