Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το Κιλκίς – Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι με την εξέλιξη του φαινομένου

Δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές

Ισχυρός σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Κιλκίς, κάνοντας τους κατοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 06:00 κι έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στο χωριό Δροσάτο, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση, της τάξης των 3,4 Ρίχτερ, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμοί που έχουν μέγεθος κοντά η λίγο πιο πάνω από τα 3 Ρίχτερ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Γεωφυσικής, Κώστας Παπαζάχος τόνισε ότι η συνεχής σεισμική δραστηριότητα δεν επιτρέπει προς το παρόν να μιλήσει κανείς για τον κύριο σεισμό.

Όπως είπε, 13 λεπτά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε στην ίδια περιοχή ένας σεισμός 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησε άλλη μια της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, ενώ το πρωί στις 06:24 σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 4,7 Ρίχτερ.

Η περιοχή μάλιστα όπως επεσήμανε έχει αρκετά ρήγματα τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν μεγαλύτερου μεγέθους δονήσεις και έτσι δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη τίποτε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top