Άσυλο στον έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι υπόλοιποι - Νέα ενημέρωση: 15:54

Άσυλο δόθηκε στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία, όπως αποφάσισε η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Η εν λόγω επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Παράλληλα, η απόφαση της Επιτροπής αναφέρει ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στη γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Επίσης σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού οι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top