Πορείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατά της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Με σύνθημα «ΗΠΑ - Ισραήλ ματώνουν την Παλαιστίνη»

Πορείες κατά Τραμπ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στην Αθήνα, το ΚΚΕ με σύνθημα «ΗΠΑ - Ισραήλ ματώνουν την Παλαιστίνη», πραγματοποιεί διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, η οποία και θα καταλήξει στην αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποδέχθηκε στον Περισσό τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

«Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τής ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, με αυτό το κράτος δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού, των λαών της περιοχής και βεβαίως να σταματήσει και κάθε συνεργασία και συμμετοχή στα σχέδια του αμερικαάνικού ιμπεριαλισμού», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και στη Θεσσαλονίκη όμως, μέλη της ΕΔΥΕΘ πραγματοποιούν πορεία ενάντια α στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, καθώς και και της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, εναντιώνονται στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου με καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από το αμερικανικό Προξενείο, στη Τσιμισκή.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, Μουσάλαμ Σαλίμ, τόνισε στη ThessNews πως η κυβέρνηση, πρέπει να πάρει άμεσα θέση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. «Ο πρόεδρος Τραμπ κάνει λάθος με τη στάση που έχει», προσθέτει.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top