Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους! Δεμένα πλοία στον Πειραιά και διακοπές ρεύματος

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Δεμένα πλοία  και διακοπές ρεύματος λόγω ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην Αττική στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς κατά τόπου φτάνουν ακόμα και τα εννέα μποφόρ.

Έτσι, από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα. 

Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Αλόννησο για Βόλο ενώ τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα- Πρίνου.

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν ακόμα το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Οι διακοπές, διαρκούσαν από μισή έως και δύο ώρες, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν κλαδιά και δέντρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και ολόκληρα τετράγωνα στην Άνω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρη έμειναν στο σκοτάδι.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά. Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια 8 τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τη νύχτα στα δυτικά πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 02-12-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια) Και από τις βραδινές ώρες και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους Ισχυρές. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top