Αποκλειστικές καταγγελίες στο star.gr για τη δασκάλα που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Για καψόνια μέσα στην τάξη, τιμωρίες και προσβολές μιλά η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο star.gr - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα η εκπαιδευτικός / Νέα ενημέρωση 17:56

Καταγγελίες για δασκάλα μουσικής σε σχολείο στον Άλιμο

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι καταγγελίες για τη δασκάλα μουσικής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, που φέρεται να παρότρυνε μαθητές της να χαστουκίσουν έναν συμμαθητή τους, γιατί έκανε φασαρία μέσα στην τάξη.

Όπως λέει στο star.gr η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Λαμπρινή Σταμάτη, η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός επιδεικνύει ανάλογη αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.

«Εδώ και δέκα χρόνια ακούγονται πάρα πολλά παράπονα και καταγγελίες για τη συγκεκριμένη δασκάλα και για θέματα συμπεριφοράς και για το παιδαγωγικό της έργο στο μάθημα της μουσικής. Όμως τα περισσότερα ήταν προφορικά και για πρώτη φορά φέτος, συντονισμένα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αρκετοί γονείς κινήθηκαν με έγγραφες αναφορές και διαμαρτυρίες. Βλέπετε, κάποια στιγμή, όσο και να προσπαθείς να κρύψεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι», λέει η κυρία Σταμάτη.

Όσα περιγράφονται στις έγγραφες αναφορές των γονιών είναι συγκλονιστικά.

Τον Σεπτέμβριο μητέρα μαθητή έστειλε επιστολή, που κοινοποιήθηκε στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον διευθυντή του σχολείου, στην οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της στο ολοήμερο, η συγκεκριμένη δασκάλα έβαλε τιμωρία μια ομάδα παιδιών να κάτσουν κάτω από το κοντάρι της σημαίας εν μέσω καύσωνα κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο, χωρίς να τους επιτρέπει να πιουν νερό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο γιος της, μαθητής της τρίτης τάξης, να αφυδατωθεί και να γυρίσει στο σπίτι καταβεβλημένος.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό καψόνι στο οποίο έχει υποβάλει κατά καιρούς η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός μαθητές της.

Εκατόν πενήντα έξι γονείς υπογράφουν κοινή επιστολή παραπόνων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η δασκάλα της μουσικής προσβάλλει συχνά τα παιδιά μέσα στην τάξη, μιλάει άσχημα, φωνάζει, απειλεί χτυπώντας έναν χάρακα πάνω στην έδρα, βάζει τα παιδιά τιμωρία να μείνουν στα γόνατα ή με το ένα πόδι όρθιο στη γωνία και δεν τους επιτρέπει να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

«Η συγκεκριμένη δασκάλα δεν ξέρει καν τα ονόματα των παιδιών και κατά την ενημέρωση των γονιών τους ζητά να της δείξουν φωτογραφίες των παιδιών τους για να αναγνωρίσει ποια είναι. Έχει σκίσει τη ζωγραφιά ενός παιδιού προκλητικά, γιατί δεν πέτυχε το φόντο της εικόνας του βιβλίου, και άλλα πολλά που έχουν καταγγείλει οι γονείς», αναφέρει η κυρία Σταμάτη.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου θα απευθυνθεί σήμερα κιόλας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και θα ζητήσει την παρέμβασή τους για να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη δασκάλα από το σχολείο.

Ωστόσο, αυτό δε φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση. Και πριν από δέκα χρόνια υπήρξαν έγγραφες καταγγελίες εις βάρος της, όμως παρ’ όλ’ αυτά παρέμεινε στη θέση της. Ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει πως τα περιθώρια παρέμβασής του είναι περιορισμένα και οι μαθητές είναι εκείνοι που υπομένουν τελικά αυτήν τη συμπεριφορά.

«Τα παιδιά έχουν φτάσει δυστυχώς στο σημείο να σιχαίνονται το μάθημα της μουσικής. Κάθε ένα προσπαθεί να βρει τρόπο να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, αλλά η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες από εκπαιδευτικό», λέει η κυρία Σταμάτη.

 

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΘΗΚΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έως ότου ερευνηθούν σε βάθος όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί.

 

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@ star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top