Με λαμπρότητα και συγκίνηση η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του "Όχι" στη Θεσσαλονίκη - Φωτορεπορτάζ

Οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας πλημμύρισαν με κόσμο, που καταχειροκρότησε τα νιάτα - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:21

Στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρέλασαν μαθητές και μαθήτριες, μία ημέρα πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Οι μαθητές έδωσαν έναν τόνο χαράς, ομορφιάς κι αισιοδοξίας στη συμπρωτεύουσα.

Αισθητή η απουσία από τη μαθητική παρέλαση του Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει ότι «θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος».

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έδωσε το «παρών» ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

 

Το δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

 

Στις 13:00 θα ξεκινήσει στεφανιοδρομία από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων του Δημοτικού Διαμερίσματος Γέφυρας με τελική άφιξη των δρομέων στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκηδόνος.

Μέχρι τις 14:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και στον Μακεδονικό Τάφο στην περιοχή Αγίου Αθανασίου και από τις 14:30 μέχρι τις 16:30 θα αποδοθούν τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Δήμο Χαλκηδόνος.

Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες στα σχολεία εκτός του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους λοιπούς φορείς με μέριμνα των οικείων αρχών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top