Χαμός στη Θεσσαλονίκη σε διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Έκαναν ντου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - Νέα Ενημέρωση: 16:56

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα σε διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις που νωρίτερα πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας, μπήκαν στην αίθουσα κατά την έναρξη των εργασιών, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Α. Θεοτοκάτου, είπε στους εργαζόμενους ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δε νομοθετεί και  ότι ο ρόλος του είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων, ενώ σημείωσε ότι οι επίτροποί του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα.

«Το ότι δεν πληρωνόμαστε, όχι μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Μένουμε αμετακίνητοι στο βασικό μας αίτημα: σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και μετατροπή των συμβάσεών μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου» τόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης Σοφία Εξαδακτύλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ανέφερε: «όλοι γνωρίζουμε πως το ζήτημα των συμβασιούχων είναι κεντρικής πολιτικής διαχείρισης θέμα. Γνωρίζουμε όλοι τις παθογένειες των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις οποίες δεν έχουν ευθύνη ούτε οι αιρετοί ούτε και οι επίτροποι». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε πολλούς δήμους οι συμβασιούχοι πληρώνονται με διαταγές πληρωμής.

Πηγή φωτό: Thestival

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top