Δεσμευμένο το πλοίο απάντλησης, εγκλωβισμένο το πλήρωμα

Δεν μπορούν να φύγουν από το Λασσαία

Τον δικό του γολγοθά ανεβαίνει το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Λασσαία. Είναι ξεχασμένοί πάνω στο καράβι και αντιμετωπίζουν όπως καταγγέλουν πρόβλημα επιβιώσης.

Δέκα ναυτικοί εγκλωβισμένοι αρόδου έξω από τα διυλιστήρια. Όσο το Λασσαία είναι δεσμευμένο, δεν φεύγει κανείς. Εδώ και 10 ημέρες, δεν τους έχουν ενημερώσει για τα δεδουλευμένα τους και, το κυριότερο, δεν έχουν αρκετό φαγητό. Για να επιβιώσουν τρώνε μια φορά την ημέρα.

Ένας Ναύτης αναφέρει: «Εμείς είμαστε στο Λασσαία μέσα από τη Δευτέρα το μεσημέρι, και μας πάνε από μέρα σε μέρα πότε θα βγούμε. Λεφτά δεν έχουμε πληρωθεί, φαγητό μας πετάνε ένα κομμάτι κρέας και ένα μπουκάλι νερό, ίσα ίσα επιβιώνουμε. Φοβόμαστε τα λεφτά μας. Μη φαλιρίσει ο Κουντούρης. Στον Κουντούρη ανήκουμε εμείς».

«Ξερετε τι γίνεται;» συμπληρώνει ο β’ μηχανικός. «Μας κοροϊδεύουν, δηλαδή, εντάξει, να ξεκαθαρίσει το πράγμα και να ξεκαθαρίσει και να ξεκαθαρίσει, άντε σήμερα θα βγούμε, άντε αύριο θα βγούμε, είμαστε μέσα από την Κυριακή, τη Δευτερά, πότε βγήκαμε. Τώρα, είμαστε μέσα 10 άτομα και έχουμε και το λιμενικό που κάνει ελέγχους και λοιπά και λοιπά».

«Οι οικογένειες μας έχουν τρελαθεί, air condition δεν υπάρχει γιατί ήταν drydock το καράβι 2 μήνες και πήρε μια παράταση 7 μέρες για να κάνει την άντληση, από το ναυάγιο και τα χαρτιά του λήξαν την Τρίτη».

Το προσωπικό δεν ήταν μόνιμο. Τους προσέλαβαν, όπως εξηγούν, για την απάντληση του Αγία Ζώνη ΙΙ. Δεν γνώριζαν, όπως υποστηρίζει ο δεύτερος μηχανικός, πως ακόμη και στη πλώρη του «Lassea» υπήρχαν κρυμμένα λαθραία καύσιμα «στο φορμπίκ, στην πλώρη. Το οποίο είναι και αυτό δεξαμενή έρματος. Άλλα καράβια το χρησιμοποιούν για γλυκό νερό, άλλα καράβια το χρησιμοποιούν για έρμα. Αυτό το έβγαλε το Λιμεναρχείο τώρα».

Ιδέα δεν είχε ούτε ο κατηγορούμενος καπετάνιος, όπως υποστηρίζει η σύζυγός του.

«Είναι πολύ καλός, ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κανέναν. Μόνο τώρα που μπήκε σε αυτό το καράβι και είχαν πετρέλαια επάνω, δεν τα είχανε δηλώσει και μπήκε χωρίς να το ξέρει».

 

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top