«Ναυάγια», αργοπορία και «μαύρος» Σαρωνικός - Άλυτο το ζήτημα της απάντλησης καυσίμων

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς παρουσιάστηκε εμπλοκή στο ζήτημα της απάντλησης των καυσίμων από τον Σαρωνικό.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με τους ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ζήτημα με την εμπλοκή.

Ήδη εδώ και 48 ώρες δεν υπάρχει πλοίο απάντλησης, ενώ αναμένεται και τρίτο 24ωρο με τις ίδιες συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο απάντλησης Λασέα λειτουργούσε με παράταση. Ο πρωθυπουργός αναίρεσε τις παρατάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, κι έτσι δεν υπάρχει πλέον πλοίο να κάνει τη δουλειά. Εκτός του ότι βρέθηκε χωρίς πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, το Λασέα είχε πετρελαιοειδή που δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά.

Αν και σήμερα, Πέμπτη, έγινε προσπάθεια να βρεθεί πλοίο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται νέο πλοίο.

Ακόμα, μόλις χθες έφτασαν τα δείγματα από πετρελαιοειδή στο Γενικό Χημείο του Κράτους, που θα δείξουν αν η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται μόνο από το Αγία Ζώνη ΙΙ ή και από άλλο πλοίο, όπως ισχυρίζεται η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οι λήψεις δειγμάτων από το ΕΛΚΕΘΕ (από τη Γλυφάδα και νοτιότερα) δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, ζήτημα που επίσης πρέπει να επιλυθεί.  

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Δήμος Σαρωνικού βρέθηκε καθαρός. Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει αργοπορία στις θαλάσσιες έρευνες, καθώς μόλις σήμερα βγήκε το ερευνητικό σκάφος «Αιγαίο» στον Σαρωνικό, με 21 επιστήμονες από το ΕΛΚΕΘΕ.

Τέλος, ακόμα δεν έχει κληθεί ο πλοιοκτήτης να καταθέσει στον εισαγγελέα.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top