Tέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη βύθιση του «Αγία Ζώνη 2»: «Άσχετος» πλήρωσε το πετρέλαιο που μετέφερε!

Η εμπλοκή της… εμπλοκής: Μετά την περιπέτεια με το «ΛΑΣΣΑΙΑ», κόλλησε στη Σκύρο το πλοίο που θα πήγαινε για απάντληση

Νέες αποκαλύψεις για τη βύθιση του "Αγία Ζώνη 2"

Ο ορισμός του σουρεαλισμού είναι η υπόθεση με το βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη».

Μετά τα ευτράπελα και τις αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών, σήμερα ήρθαν στο φως νέα στοιχεία που καταδεικνύουν πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτών, ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη 2», Θεόδωρος Κουντούρης, δεν ήταν αυτός που είχε πληρώσει ο πετρέλαιο που παρέλαβε το (βυθισμένο πλέον) πλοίο του από τα ΕΛΠΕ και το οποίο ρύπανε τελικά τον Σαρωνικό, μετά την βύθισή του.

Η αποκάλυψη ήρθε κατά την συνάντηση της ΠΕΝΕΝ με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, όπου μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε πως «το ελληνικό κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν επαρκή και αποτελεσματικά μέσα για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας περιβαλλοντολογικής μόλυνσης και αυτό αφορά τόσο σε πλωτά και εναέρια μέσα όσο και σε κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, γεγονός που καθιστά την χώρα ανήμπορη να ανταπεξέλθει στις ευθύνες της για μεγάλης έκτασης θαλάσσια ρύπανση».

Μάλιστα η ΠΕΝΕΝ τόνισε πως είναι αναγκαίο να γίνει «εξονυχιστικός έλεγχος, μηχανολογικός – κατασκευαστικός κ.λπ,  σε όλα τα μικρά σκάφη που εκτελούν μεταφορές μέσα στην χώρα (Δ/Ξ – Φορτηγά – Εφοδιαστικά κ.λπ) με σκοπό να αντιμετωπισθούν προβλήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και την αξιοπλοΐα τους, ζητώντας «να τεθεί με νομοθετική ρύθμιση χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των παλιών και γερασμένων πλοίων ενώ πρέπει να θεσπιστεί ανώτατο όριο ηλικίας το οποίο να είναι τα 20 χρόνια».

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ… ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Μετά την περιπέτεια με το πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ»,  το οποίο όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr δεν είχε πιστοποιητικά ενώ στις δεξαμενές του βέθηκαν λαθραία καύσιμα, παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή.

Τι συνέβη; Το πλοίο «NEDA» που θα συνέχιζε τις εργασίες απάντλησης από το «Αγία Ζώνη 2», κόλλησε στη Σκύρο λόγω ισχυρών ανέμων.

Την απάντληση τώρα θα συνεχίσει νέο πλοίο, άλλης εταιρείας, το «Aegean Princess 1».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top