Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι

Λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η Eldorado

Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν συγκεντρωθεί οι μεταλλωρύχοι που εργάζονται στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας, απαιτώντας να εκδοθεί η άδεια για τις σκουριές, καθώς σήμερα εκπνέει και το τελεσίγραφο της Eldorado.

Από τις 07:00 το πρωί έφτασαν έξω από το υπουργείο στη λεωφόρο Μεσογείων 30 λεωφορεία με 1.500 εργαζόμενους περίπου, οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο δρόμος έχει αποκλειστεί από κλούβες που τοποθετήθηκαν στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Κατεχάκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Ζαφειρούφας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία θέλουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση για να μη χάσουν τις δουλειές τους.

Η Eldorado πάλι από την πλευρά της έχει στείλει τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να εκδοθεί έως σήμερα η άδεια για τις Σκουριές, διαφορετικά θα προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ’ αρχάς στο έργο των Σκουριών.

Πηγή βίντεο: ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top