Δεν φαντάζεστε πόσα λεφτά πλήρωσε για φόρους και ΕΝΦΙΑ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τι αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση

Φόροι και ΕΝΦΙΑ που πλήρωσε η Εκκλησία

Πάνω από 2.170.000 ευρώ πλήρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για φόρους (φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κα), όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, το οποίο εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά τη δεύτερη συνεδρία της για τον μήνα Σεπτέμβριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, συνήλθε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο ανακοινωθέν, που δημοσιεύτηκε αναφέρονται τα εξής:

«Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως ενέκρινε τον Απολογισμό Εσόδων – Εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2016. Ιδιαιτέρως σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων (Φόρος εισοδήματος και ΕΝ.Φ.Ι.Α.) η Ιερά Σύνοδος κατέβαλε το ποσό των 2.170.312,82 €.

Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top