Bitcoin και κρυπτονομίσματα! Μόνο στο Star όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παραγωγός κρυπτονομισμάτων αποκαλύπτει όλα τα μυστικά -Πρώτη ανάρτηση 05-08-2017 21:05

Τα ηλεκτρονικά νομίσματα έχουν αρχίσει και καταλαμβάνουν τον δικό τους χώρο στις εμπορικές συναλλαγές, κυρίως μέσω διαδικτύου. Ένας... παράγωγος νομισμάτων μιλά στο STAR και εξηγεί πώς φτιάχνονται, την ώρα που η ισοτιμία τους προκαλεί ζάλη.

Οι κάρτες γραφικών λειτουργούν 24ωρες το 24ωρο... Στην γλώσσα του διαδικτύου λένε ότι "σκάβουν" για να λύσουν έναν αλγόριθμο που αποφέρει χρηματικό κέρδος. Πριν από λίγες μέρες στην Χαλκιδική συνελήφθη ένας 38χρονος Ρώσος που είχε διαχειριστεί μέσω της ιστοσελίδας του εκατομμύρια κρυπτονομίσματα, τα γνωστά bitcoins.

Εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όχι για την κατοχή κρυπτονομισμάτων, αλλά για ξέπλυμα χρήματος. Τι είναι όμως τα κρυπτονομίσματα;

Είναι ηλεκτρονικό νόμισμα, κυρίως για ηλεκτρονικές συναλλαγές, όχι τόσο διαδεδομένο που προσφέρει ανωνυμία.

Ο Νίκος είναι ένας από τους πολλούς ιδιοκτήτες και παράγωγους κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων εξαρτάται από την προσφορά και την ζήτηση στην διαδικτυακή αγορά.

Πώς όμως ένας υπολογιστής, μια κάρτα γραφικών ή ένα τσιπάκι μπορεί να πράξει κανονικό χρήμα;

«Προσπαθούν να βρουν τη λύση ενός αλγόριθμου και λύνοντας αυτόν τον αλγόριθμο δίνει σε αυτόν που βρήκε τη λύση μια αμοιβή», λέει ο Νίκος στον ρεπόρτερ του Star, Παναγιώτη Μπούσιο.

Είναι αλήθεια παράνομο να παράγει κάποιος κρυπτονομίσματα στο σπίτι του; Η απάντηση είναι όχι. Το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας το επιτρέπει. Αυτό που πρέπει να κάνει αν δεν θέλει να πιαστεί στην τσιμπίδα του νόμου είναι όταν μετατρέψει τα νομίσματα σε ευρώ να τα δηλώσει στη φορολογική του δήλωση.

«Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που έχουν αποδεχθεί την ανταλλαγή κρυπτονομίσματος ως ένα κανονικό νόμισμα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρυπτονόμισμα για να αγοράσεις οποιοδήποτε αγαθό, είτε ηλεκτρονικά, είτε σε πραγματικά μαγαζιά», λέει ο Νίκος.

Ο εμπνευστής των κρυπτονομισμάτων ήθελε να κάνει συναλλαγές χωρίς κεντρικό έλεγχο. Κρύβει κίνδυνους κάτι τέτοιο; Το σίγουρο είναι ότι σε πολλά ευρωπαϊκά ταμπλό χρηματιστηρίων θα δούμε καθημερινά τα κρυπτονομίσματα να αντιμετωπίζονται σαν κανονικά νομίσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top