O ήρωας ναυαγοσώστης του Ρεθύμνου μόνο στο Star!

Πώς ο Γαβρίλης Τσουντάνης έσωσε 5 άτομα σε μία μέρα

Τον αποκάλεσαν "ήρωα", καθώς μέσα σε μία μόλις ημέρα, κατάφερε να σώσει πέντε λουόμενους από πνιγμό σε παραλία του Ρεθύμνου, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Ο Γαβρίλης Τσουντάνης μίλησε αποκλειστικά στο Star για τη σπουδαία πράξη του.

Μια 5μελής οικογένεια από την Ολλανδία απολαμβάνει τις διακοπές της σε παραλία του Ρεθύμνου, όταν ξαφνικά... τα δυνατά μελτέμια την παρασέρνουν. Τότε, ως από μηχανής Θεός, ο Γαβρίλης Τσουντάνης, καταφέρνει να τους σώσει!

«Μπήκα με ένα τζετ σκι και βγάλαμε τους ανθρώπους. Διήρκησε όλη αυτή η επιχείρηση γύρω στα τρία τέταρτα, γιατί ήταν 5 άτομα, πολύ ζορισμένα... Εύκολα θα τους χάναμε και τους 5 μέσα σε μισή ώρα» λέει ο ίδιος.  

Η Ολλανδική οικογένεια γλιτώνει σαν από θαύμα!

«Τους βγάλαμε στη στεριά, σώους και αβλαβείς. Οι 2 νοσηλεύτηκαν προληπτικά και την επομένη, η οικογένεια όλη μαζί επέστρεψε στην Ολλανδία».

Ο κ. Τσουντάνης δεν είναι ναυαγοσώστης. Έχει επιχείρηση με θαλάσσια σκάφη αναψυχής. Παρ' ολ’ αυτά, ουκ ολίγες φορές έχει κληθεί να σώσει λουόμενους που παλεύουν με τα ισχυρά ρεύματα.

«Ό,τι κάνω, το κάνω εθελοντικά. Δεν πληρώνομαι. Απλώς έχω τα μέσα κι όποτε συμβαίνει κάτι στην παραλία, με ενημερώνει το λιμεναρχείο και σπεύδω».

Τον Γαβρίλη Τσουντάνη συνεχάρη κι ο δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Μαρινάκης.

«Χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι τον δημόσιο έπαινο. Δεν έκανε κάτι το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο, σε μια εποχή που ο καθένας κοιτάζει τον εαυτούλη του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει! Ζει στη θάλασσα και νιώθει όλους τους κινδύνους».

Το λιμεναρχείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις του νησιού κι έτσι ιδιώτες με φιλότιμο και τόλμη, όπως ο κ. Τσουντάνης, αναλαμβάνουν χρέη... ναυαγοσωστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top