Σε κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός που τραυματίστηκαν στο σεισμό της Κω

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο τουριστών που τραυματίστηκαν από το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στην Κω σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Σουηδός νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διασωληνωμένος με πολλαπλά κατάγματα, ενώ στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ο 23χρονος Νορβηγός, ο οποίος υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του.

Όσον αφορά στους δύο Έλληνες τραυματίες, ο 37χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο μάτι, ενώ η 28χρονη έχει κατάγματα στο πόδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

«Ο άνδρας 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο άνδρας 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο άνδρας 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Η γυναίκα 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top