Θραύση με το αέριο του γέλιου σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα - 17 συλλήψεις

Κατασχέθηκαν 9.500 αμπούλες

Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για άτομα που πωλούν και διακινούν το αποκαλούμενο «αέριο γέλιου».

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου, συνελήφθησαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά το χρονικό διάστημα από την 1 Ιουνίου έως και χθες, 17 συνολικά άτομα για παράνομη πώληση συσκευασιών (αμπούλες, μπαλόνια και άλλα), με αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα οι συλλήψεις αφορούσαν:

* Στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, 9 άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους 5 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.541 αμπούλες.

* Στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, 8 άτομα σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους 6 Έλληνες και δύο αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.089 αμπούλες.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες, κατά περίπτωση, για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top