Παίδων «Αγία Σοφία»: Δραματικές ελλείψεις νοσηλευτών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών

Καταστάσεις ντροπής στην Ελλάδα του 2017!

Με τρεις νοσηλευτές βγαίνει η βάρδια στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών στο Νοσοκομείο Παίδων "η Αγία Σοφία", εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.  Πιο συγκεκριμένα, τρεις νοσηλευτές καλούνται να φροντίσουν 20 μωρά σε θερμοκοιτίδα, όταν ο ευρωπαϊκός κανονισμός αναφέρει πως 1 νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 1-2 νεογνά.

Η κατάσταση για τα βρέφη, αλλά και τους εργαζόμενους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς ο ένας από τους τρεις νοσηλευτές αναγκάζεται να εγκαταλείπει τη θέση του για να παίρνει μέρος στις διακομιδές με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Ο νοσηλευτής που αφήνει ακάλυπτο το πόστο του στη μονάδα, μπορεί να λείπει για ώρες, συμμετέχοντας σε διακομιδές σε όλο το λεκανοπέδιο. Κάποιοι είναι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και με βάση της σύμβασης που υπογράφουν δεν νομιμοποιούνται να εκτελούν μεταφορές νεογνών.

Οι νοσηλευτές φτάνουν στα όρια της εργασιακής εξόντωσης και οι μονάδες μένουν ακάλυπτες...

Εκτός από το νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», μονάδα νεογνών με 20 θερμοκοιτίδες λειτουργεί και στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», όπου κι εκεί το προσωπικό δεν φτάνει για να κάλυψη τις ανάγκες των βρεφών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top