Ομόφωνα αθώος ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου-Πρώτη ανάρτηση: 29-06-2017 16:48

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το  Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος, για τους υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι υποκλαπέντες διάλογοι, σύμφωνα με πολιτικούς, χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό  στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό τον τρόπο  χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών (ο κ. Σακελλαρίου είχε ταχθεί με την μειοψηφία).

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω  υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.

Ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις  και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Κατά την διάσκεψη του ΑΔΣ, αρχικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του Συμβουλίου Βασιλική Θάνου εξέφρασε αρνητικές θέσεις, αλλά  δεν συμφώνησε  με τις απόψεις της κανένα άλλο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Τελικά και η ίδια συντάχθηκε με τις θέσεις των υπολοίπων μελών με αποτέλεσμα να κριθεί ομόφωνα ότι ο κ. Ράντος, δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top